maanantai 5. toukokuuta 2014

Ruusuteipin tekoa

Aloitin tänään ruusun photoshoppauksen. Lähdin putsaamalla pikku sutut ja ylimääräiset jäljet kuten lyijykynän jäljet. Tämän jälkeen valitsin ruusun yläosan ja kopioin sen. Sovitin ruusua suoraan varteen käännettynä vaakasuunnassa, johon sen myöhemmin lisäisin.

 
Lähdin värjäämään ruusua yläosasta, ja valintatyökalun avulla valitsin valkoiset alueet, jonka jälkeen värjäsin haluamani alueet. Tummemman punaiseksi klikkasin alueet, jotka aion jättää tummanpunaiseksi, ja vaaleammalla punaisella klikkailin alueet, joihin tekisin myöhemmin varjoja ja valoisia alueita punaisen eri sävyillä.
 
 
Kun olin saanut yläosan punaiseksi tulevat alueet värjättyä., lähdin värjäämään vihreäksi tulevia osia. Värjäsin ruusun varren vaaleammalla vihreän sävyllä ja tämän jälkeen vaihdoin sävyn tummempaan ja klikkailin lehdet sillä läpi. En ollut tehnyt ihan joka paikkaan tussilla rajoja, joten viimeistelin muun muassa lehtiä myöhemmin vielä rajaamalla lehtien vihreällä haluamiani alueita. Jouduin myös paikkailemaan piirtotyökalulla joitain tussilla tekemiäni viivoja, jotta sain värjättyä vain haluamani alueet. Muuten joissain tapauksissa ruusun taustakin olisi värjääntynyt esimerkiksi vihreäksi.
 

Tämän jälkeen nappasin pipetillä eri alueiden sävyjä ja värjäsin niillä myös suoran ruusun.
 


Suoran ruusun yläosaa en värjännyt taas uudelleen, vaan kopioin vinon ruusun yläosan ja liitin sen taas uudelleen suoran ruusun päälle, mutta vaakatasossa käännettynä. Eli peilikuvana, jotta yläosa ei näyttäisi samalta kuin vinon ruusun.
 

 
Sitten lähdin taas viimeistelemään vinon ruusun yläosaa, josta liittäisin taas viimeistellyn yläosan suoraan ruusuun.
Lähdin luomaan ruusuun sudilla varjoja tummemmalla punaisella, lähes samalla sävyllä kuin aikaisemmin ruusun värjäykseen käyttämäni tummemman punainen.
 
 
Kävin näin läpi kaikki alueet, joihin koin varjoisan alueen tulevan. Ruususta tuli heti paljon elävämpi. Enää se kaipaisi vaaleampia kohtia valoisaksi kohdiksi ja ehkä vielä todella tummanpunaista KAIKKEIN varjoisampiin kohtiin.
 
Tässä kohtaa jouduin pitämään pienen tauon ruusun viimeistelystä, koska Photoshop on asennettu täällä vain yhdelle koneelle, ja sitä konetta käytetään moneen muuhunkin tarkoitukseen. Joten ajattelin tässä vaiheessa päivittää ruusun tekoa tänne vielä kun jotain muistan.

Sen verran vielä, että suomenkielisen Photoshopin käyttö on todella hankalaa, kun on tottunut käyttämään englanninkielistä, ja muutenkin muistaa eri toimintojen ja työkalujen nimet englanniksi. Siinä menikin aamulla hetki aikaa, kun koitin tajuta mistä tapahtuu mitäkin. Tässä Photoshopissa kun ei ollut muuta kielivaihtoehtoa kuin suomi...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti